Blog

Ha megtanulsz előadni, jobb ember leszel?

Ma a csapból is a személyiségfejlesztés folyik. Szinte minden bokorban terem egy coach, egy tanácsadó vagy egy tréner, aki megmondja, mit és hogyan csinálj. Járj motivációs előadásokra, önfejlesztő tréningekre, menj el kineziológushoz, jógázz rendszeresen és persze legyél jelen! Van egy módszer, amiről nagyon kevesen beszélnek. Egy olyan módszer, amitől garantálom, hogy jobb emberré válsz. És nem elméletben. Hanem gyakorlatban. Hiszen csak így lehet. Élőben. Emberek előtt. Hozzájuk kapcsolódva. Nekik értéket adva.

Adj elő – és építs márkát!

Sokan vannak, akik – függetlenül a vállalkozásuk méretétől –, nem fordítanak gondot a márkaépítésre. Pedig fontos tudnunk, hogy akár szánunk erre energiát, akár nem, minden pillanatban, minden megnyilvánulásunkkal épül a márkánk. Sokkal szerencsésebb, ha ezt tudatosan építjük és nem csak engedjük, hogy magától alakuljon.

Karizma

Karizmatikus. Gyakran használjuk ezt a kifejezést a nagy hatású, motiváló, ispiráló előadókra, de előszeretettel nevezzük így azokat az embereket is, akik egyszerűen csak lenyűgöznek minket. De honnan ered ez a szó? Az Idegen Szavak Szótára szerint a karizmatikus kifejezés jelentése: természetfeletti adományon alapuló, meghatározó személyiségű.