Céges prezentáció. Projekt státusz. Konferencia előadás. A közönség figyelmét ritkán sikerül lekötni. Sőt. A figyelemért folytatott versenyt általában nem az előadó, hanem az okostelefonok nyerik. Ilyenkor mindenki veszít. Az előadó egy kudarcélményt gyűjt, a hallgatóság pedig sokszor a frusztráló „miért nem csináltam inkább mást e helyett” gondolattal távozik.

Miért történik ez? Elsősorban azért, mert sokan prezentálnak és nem előadnak. A prezentálók felkészülése általában a slideok elkészítéséből áll. Átírnak egy régebbi verziót, összemásolják a különböző diákat más ppt-kből. A prezentáció bemutatása pedig sokszor a slideok felolvasását jelenti. Ilyen esetekben a főszereplő a ppt lesz, amit a közönségnek el lehetett volna küldeni emailben is, hogy elolvassa… Pedig ez történhetne másképp is.

 

Prezentációs Tréning Másképp

 

Akinek tényleg fontos, hogy átmenjen az üzenete, az előad, és nem prezentál. Tudja jól, hogy a powerpoint csak kiegészítője és nem helyettesítője a személyének. A felkészülése nem csak a slideok elkészítéséből áll, hanem kitalálja az üzenetet, anyagot gyűjt az előadáshoz, tudatosan felépíti a struktúrát, és a kész slideok után gyakorol.

Miért? Azért, hogy egy előadással mindenki nyerjen. Hogy az előadó egy sikerélménnyel gazdagodjon. Hogy a közönség pedig egy érdekes, izgalmas előadáson vehessen részt, amelyen értéket, tudást, motivációt kap. Hogy az előadás ne csak elérje a célját, hanem még annál nagyobb hatást is képes legyen kiváltani.

Ennek elérésében segít Önnek és munkatársainak a Prezentációs Tréning Másképp. Célunk, hogy ne legyenek többé unalmas előadások, mert az időnk túl drága ahhoz, hogy ilyenekre pazaroljuk.

Miben fejlődnek a résztvevők a tréningen?

Felhagynak a leggyakoribb előadói hibával, az ő-zéssel.

Elsajátítják a magával ragadó, megnyerő szemkontaktust.

Megtanulnak gyorsan kapcsolatot teremteni a közönségükkel.

Megteremtik szavaik, hangjuk és gesztusaik összhangját.

Megtanulják hatékonyan kezelni a lámpalázukat.

Rájönnek, hogyan lehet cselekvésre ösztönözni a hallgatóságot.

Hogyan épül fel a tréning?

Modellezés

A tréning a legkarizmatikusabb magyar és külföldi előadók modellezésén nyugszik. Pál Feri atya vagy a TED előadók többsége valamit nagyon jól csinál a színpadon. Az ő előadói titkaikat fejtettük meg, és adjuk át a résztvevőknek.

Fokozatosság elve

Az alapoktól indulunk és haladunk az egyre magabiztosabb előadásmód felé. Közben sok gyakorat, játék és visszajelzés segíti a résztvevőket abban, hogy az elmélet minél gyorsabban  beépüljön a mindennapi gyakorlatba.

Gyakorlat alapú tanulás

Elméletben bárki tud magabiztosan előadni, de gyakorlatban csak az, aki megfelelő módon és mennyiségben gyakorol. A tréning alatt mindenki öt beszédet tart az ugrásszerű fejlődés érdekében, amelyekre azonnal visszajelzést kap.

A tréning pozitív mellékhatásai

Sokan azt gondolják, hogy az előadói készség ugyanolyan készség, mint bármelyik másik, amit az üzleti életben használunk. Pedig valójában a prezentációs készség egy jolly joker skill. Miért? Azért, mert amikor valaki előadóként fejlődik, akkor az pozitívan hat a munkájának egyéb területeire is. Akkor is, ha ritkán vagy egyáltalán nem szokott prezentálni.

Az előadói készség ugrásszerű fejlődésén túl a résztvevők az alábbi területeken érnek el fejlődést:

N

A megbeszéléseikre alaposan felkészülnek és azokat magabiztosan vezetik.

N

Hatékonyabban és egyértelműbben adják át üzeneteiket a telefonos és e-mailes kommunikáció során.

N

Megtanulnak meggyőzően és lényegretörően érvelni.

N

Személyes önismeretük mélyül.

N

A napi feladataikat céltudatosabban és energikusabban látják el.

%

Magabiztosság

%

Önbizalom

%

Önbecsülés

Mitől egyedülálló ez a tréning?

Csapatépítés

A résztvevők a képzés elején nem is sejtik, hogy ez egyben egy csapatépítő tréning is. A komfortzónán kívüli helyzetek, a személyes történetek és az oldott hangulat lépésről lépésre kovácsolja őket csapattá. A közös élmények pedig erőt adnak a tréning után is.

Karizma fejlesztés

A tréningen használt eszközök segítségével az előadói készségen túl a résztvevők karizmája is fejlődik. Megnövekedett önbizalom, magabiztosság és önbecsülés. Csupa olyan pozitív változás, amit a résztvevők az életük minden területén tudnak kamatoztatni.

Gyakorlatba beépülő tudás

Egy tréning értékét sokszor abban mérjük, hogy mennyi minden épül be a tanultakból. A sok szereplésnek, a rengeteg visszajelzésnek és a hatékony módszertannak köszönhetően a résztvevők tréning utáni prezentációi látványosan profibbak és magabiztosabbak.

A tréningről mondták

Csapatépítésnek is beillett. Ugrásszerű fejlődés mindenkinél. Maradandó élmény. Jól megjegyezhető tanácsok. Két napon keresztül fenntartani egy elfoglalt vezetői csapat figyelmét, magas energiaszinten, sok szerepeltetéssel, szinte lehetetlen feladat. Imrének kiválóan sikerült!

Szentpétery Boglárka

regionális HR vezető, Microsoft Magyarország

Legjobban a sok gyakorlás tetszett. Minden technikát, tippet és trükköt ki tudtam próbálni a gyakorlatban is a trénig során. Mostantól másképp tekintek minden prezentációmra és mások előtti szereplésemre.

Szabó Ádám

kampány menedzser, Adaptive Media

Hasznos, lendületes, hiteles, gyakorlatias. Nincsenek bullshitek. Az eddigi leghasznosabb tréning, amin valaha voltam. Végig jelen voltam, és ez nagyon ritka.

Csépányi Tamás

szenior projektvezető, T-Systems Magyarország

Az első tréning volt 13 éves szakmai pályafutásom alatt, amiről nem akartam kimenni. A leghasznosabb, leghasználhatóbb tudást adta.

Bodocz Barna

kiemelt ügyfélkapcsolati menedzser, Atmedia

Az egyik leghasznosabb, legszükségesebb és legtanulságosabb tréning, amin valaha résztvettem.

Bábel Gabriella

nagyvállalati igazgató, Microsoft Magyarország

Profi! Összeszedett és sok hasznos tanácsot adott. A tréning munkafüzetet pedig használni fogom a munkám során!

Nagy Ágnes

értékesítési igazgató, CIG Pannónia

Kilóg a “multis” tréningek közül. Gyakorlatias, éppen ezért ezek a szereplések élményt adnak.

Komoróczki Máté

kockázatatkezelési és riportolási osztályvezető, CIG Pannónia

Nagyon hasznos gyakorlati tudást kaptunk a munkánkhoz. A tréning végig lekötötte a figyelmemet, minden másról elfeledkeztem. Ráadásul pörgős, intenzív is volt, pont olyan mint a csapatunk.

Tarján Csilla

projektigazgató, Loxon Solutions

Minden tréningnek félve indulok neki (múltbeli rossz tapasztalatok). Ezt a tréninget az elsőtől az utolsó percig élveztem. Rendben van úgy, ahogy van. Köszönöm!

Balogh Zoltán

vezető tanácsadó, Grantis

Elégedett ügyfeleink

Kiknek érdemes részt venni a tréningen?

N

Értékesítőknek, hogy magabiztos fellépésüknek köszönhetően tudják növelni az értékesítési eredményeiket

N

Projektvezetőknek, hogy projekt megbeszéléseik motiválóak, projekt beszámolóik meggyőzőek legyenek

N

Tanácsadóknak, hogy munkájuk során magabiztosan, meggyőzően és megnyerően tudjanak kommunikálni az ügyfeleikkel

N

Közép- és felsővezetőknek, hogy prezentációik és előadásaik színvonala tiszteletet és elismerést váltson ki a munkatársakból

N

Szakértőknek, mérnököknek, hogy szakértői tudásukat érdekesen és izgalmasan tudják átadni vállalaton belül és vállalaton kívül egyaránt

N

Mindenkinek, aki professzionális prezentációkkal szeretné növelni a láthatóságát és ezáltal építeni a karrierjét

N

Olyanoknak is, akik ritkán prezentálnak, de a napi munkájukhoz jól jönne az a magabiztosság, amit az előadói készség ugrásszerű fejlődése képes nyújtani

A trénerről

Bolya Imre közel 9 éves multinacionális hátterének (Ernst & Young, Cisco, Magyar Telekom) köszönhetően tapasztalatot szerzett tanácsadói, mérnöki, sales és projektvezetői területeken, kiválóan érti az üzlet és a technológia nyelvét. A Magyar Telekomnál 4 évig vezette a KKV- és nagyvállalati szolgáltatásfejlesztésért felelős projektvezetői csapatot.

9 éve kezdett el foglalkozni a prezentációk rejtelmeivel. Ma már karizmatikus előadás technikát oktat csoportosan és egyénre szabva is. E mellett beszéd coachként fontos előadásokra, beszédekre és pitchekre készít fel embereket. 2018 végén jelent meg első könyve Karizma – 12+1 inspiráló előadó, 12+1 tanulható stratégia címmel.

Elkötelezetten hisz abban, hogy amikor valaki megtanul előadni, akkor a közönségén túl a saját életét is meg tudja változtatni.

Linkedin profil

Megtartott tréning

Tréning résztvevő

Beszéd értékelés

Ajánlatkérés

Ajánlatkéréshez kérjük, hogy töltse ki az alábbi űrlapot. A beérkezett kérésekre 2 munkanapon belül válaszolunk.

4 + 8 =

Gyakran feltett kérdések

Mi történik, miután elküldtem az ajánlatkérést?

Két munkanapon belül felvesszük Önnel a kapcsolatot emailben vagy a megadott telefonszámon. Konkretizáljuk az igényt, szükség esetén személyesen találkozunk, majd írásban elküldjük az ajánlatot.

Angol nyelven is megrendelhetjük a tréninget?

Igen, lehetőség van a tréning angol nyelven való megrendelésére is.

Hányan vehetnek részt egy tréningen?

A minél nagyobb fejlődést és a hatékonyságot szem előtt tartva az ideális létszám legalább 6 fő és legfeljebb 10 fő.

Vezetők és beosztottak részt vehetnek egyszerre a tréningen?

Igen, többször tartottunk már ilyen képzést. A tréning idejére mindenki “egyenrangú”, hiszen mindenki ugyanúgy fejleszteni szeretné az előadói készségét.

Mi a tréning helyszíne?

A tréning helyszínt a megrendelő biztosítja, kérésre szívesen küldünk bevált, ideális budapesti helyszínötleteket. Javasoljuk, hogy a tréninget ne az irodában tartsuk, hogy a résztvevők fizikailag is kiszakadjanak a napi munkából.

Prezentáció készítésről lesz szó?

A „prezentációs tréning másképp” az előadói készség fejlesztéséről szól, a prezentációk (PowerPoint, Prezi.com) készítését nem tárgyaljuk.

Részt vehet egyszerre egy csoportban kezdő és profi előadó is?

Természetesen igen. A tréning fontos jellemzője, hogy mindenkit a saját szintjéhez mérten értékelünk.

Mennyire rögzített a tréning tematikája?

A tréning struktúrális elemei, a beszédek száma, a módszer adottak. Egyedi kérésre lehetőség van bizonyos területekre nagyobb fókuszt helyezni. 

Hogyan készüljenek a résztvevők a tréningre?

Pihenjék ki magukat, mert 2 intenzív nap vár rájuk 🙂

Ha bármilyen kérdése van a tréninggel kapcsolatban, amire nem kapta meg itt az oldalon a választ, akkor kérjük írjon nekünk a hello@karizmatikuseloado.hu e-mail címre!